"Може, забули або переплутали" , - "Нафтогаз" уїдливо відповів на благання Росії збільшити перекачку газу

Ми завжди за конструктивний діалог та співробітництво, але мають бути дотримані умови контракту та контрактного тиску, - "Нафтогаз".

"Нафтогаз" покепкував з "Газпрому". Фото google.com

У НАК "Нафтогаз України" дотепно відповіли з приводу прохання російського газового монополіста ВАТ "Газпром" на адресу оператора газотранспортної системи (ГТС) України "Укртрансгаз" збільшити обсяги транспортування газу на 20% у зв’язку з ремонтом "Північного потоку". Коментар з цього приводу опубліковано на офіційній сторінці "Нафтогаз України" у Facebook, передають Патріоти України.

"УТГ як надійний постачальник газу підтвердив свою готовність співпрацювати та підтвердив виконання такої заявки за умови дотримання необхідного тиску. Російська сторона станом на десяту годину ранку не збільшила тиск на прикордонних газовимірювальних станціях. Може, забули або переплутали потоки, піди розбери, де той Північний потік, Південний, Турецький… Ми завжди за конструктивний діалог та співробітництво, але мають бути дотримані умови контракту та контрактного тиску", - йдеться в повідомленні.

Також у "Нафтогазі" зазначили, що плани з профілактичних робіт на трансконтинентальних газопроводах, якими транспортується газ в Європу, в тому числі системою "Північний потік", були затверджені ще у грудні минулого року країнами-імпортерами російського газу.


Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...