Можуть втратити: У Держдумі побоюються припинення Україною транзиту газу

Торгова війна з Україною, поряд з війною на Донбасі, до якої ще й додалася блокада фур, може для Росії закінчитися зупинкою транзиту газу через українську територію.

Ілюстрація:dt.ua

Влада РФ веде з Україною торгову війну, одним з наслідків якої може стати припинення транзиту російського газу в Європу. Про це в Facebook написав російський опозиційний політик, депутат Держдуми РФ Дмитро Гудков, інформують Патріоти України.

Він нагадав, що Україна тимчасово заблокувала транзит по своїй території вантажівок з реєстрацією РФ у відповідь на зупинку Росією руху українських вантажівок по її території, що порушує правила СОТ.

"Загалом, з Україною повноцінна торгова "війна фур", яка загрожує неприємними наслідками, оскільки Росію тепер можуть звинуватити в порушенні норм СОТ. А тим часом наші економічні інтереси - вони в Європі. І, так вже вийшло, Україна може багато чого ще заборонити - наприклад, транзит газу. Вам ще подобається наша зовнішня політика?", - написав Гудков.

Як повідомлялося раніше, Україна неодноразово закликала РФ провести переговори зі зміни транзиту газу. Черговий раунд переговорів має відбутися найближчим часом, заявив директор з розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко. При цьому, за його словами, Україна не розглядає питання зупинки транзиту російського газу в Європу через свою територію.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...