МВФ попередив про новий економічний крах

Різке скорочення глобальних потоків капіталу і торгівлі за останній рік є одним з факторів, що турбують МВФ.

Ілюстрація: hyser.com.uaМіжнародний валютний фонд попереджає про зростання "ризиків економічного краху" в світі, вважаючи за необхідне прийняття негайних заходів для стимулювання попиту. Про це пише газета Financial Times, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Перший заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон, виступаючи на сесії Національної асоціації економіки бізнесу (National Association fousiness Economics, NABE), заявив, що глобальна економіка перебуває у "дійсно скрутному становищі": вона підійшла до тієї межі, коли новий спад може стати реальністю, якщо держави не вживуть заходів для стимулювання попиту.

Особливі побоювання викликає відчуття, яке виникло на фінансових ринках, що "влада багатьох країн майже вичерпала можливості для прийняття необхідних заходів або втратила рішучість, необхідну для їх впровадження", зазначив він.

МВФ раніше заявляв про те, що бачить сигнали подальшого ослаблення глобального економічного підйому і в квітні може знизити прогноз зростання світового ВВП на 2016 рік, що становить наразі 3,4%.

Світовим політикам необхідно вжити термінових заходів у відповідь на уповільнення економічного зростання і нові загрози, створювані коливаннями сировинних і фінансових ринків, зазначив він. "Зараз час рішуче підтримати економічну активність і забезпечити більш стійке положення світової економіки", - заявив Ліптон.

Різке скорочення глобальних потоків капіталу і торгівлі за останній рік є одними з факторів, що турбують МВФ.

Побоювання фонду знайшли підтвердження в статданих з Китаю, опублікованих 8 березня. Згідно з даними Головного митного управління країни, обсяг китайського експорту в доларовому вираженні у лютому 2016 року впав на 25,4% після січневого зниження на 11,2%, продемонструвавши найзначніше падіння з початку 2009 року.

Як раніше повідомлялося в ЗМІ, директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард звернулася до країн Перської затоки із закликом ввести ПДВ. Цей захід разом із оподаткуванням корпоративних прибутків і податку на нерухомість дозволить збільшити доходи урядів.

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...