"Ми будемо раді співпрацювати" - Кличко заявив про готовність збирати польські трамваї у Києві

Мер столиці наголосив, що у Києві слід відродити трамвайний парк, який повинен відповідати найвищим стандартам, які є в світі.

Польський трамвай PESA. Ілюстрація:LB.ua

Влада української столиці продовжить свою політику по оновленню громадського транспорту в місті. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу КМДА.

За його словами, зокрема, в цьому році місто планує закупити ще 100 автобусів підвищеної місткості, які б стали альтернативою маршруткам.

"У Києві повинен бути сучасний транспорт. В цьому році ми будемо купувати ще 100 великих автобусів. Це хороша альтернатива маршруткам," – сказав столичний градоначальник.

Крім цього Кличко підтвердив, що Київ і надалі буде закуповувати сучасні польські трамваї PESA.

"На Борщагівській лінії їздять 10 таких трамваїв, і наше завдання – зробити так, щоб там використовувалися виключно сучасні трамваї. Вони – зі 100% низькою підлогою, безшумні, обладнані кондиціонерами, Wi-Fi, системою відеоспостереження. Перший трамвай у Східній Європі запустили в Києві, і ми повинні відродити трамвайний парк, який повинен відповідати найвищим стандартам, які є в світі," – підкреслив Кличко.

При цьому місто хоче створити спільне підприємство, щоб збирати польські трамваї в Києві, наголосив мер столиці.

"Це – і робочі місця, і податки в бюджет. Домовленість така є. Ми будемо раді співпрацювати з такими партнерами, які бачать не тільки свою вигоду, а й вкладають у перспективне виробництво," – додав Кличко.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...