На Одеському припортовому заводі розкрили мільярдні корупційні схеми

Посадові особи підприємства протягом 2015 р. реалізовували продукцію підприємства іноземному контрагенту за значно заниженими цінами.

Одеський припортовий завод.

Органи прокуратури Одеської області здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, в ході якого розслідуються факти злочинного заволодіння коштами держави на суму понад 4 млрд грн у ВАТ "Одеський припортовий завод". Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають Патріоти України.

Згідно з інформацією відомства, в корупційній схемі можуть бути задіяні чиновники вищих органів державної влади, а також пролобійовані ними керівники вказаного підприємства за участю низки сумнівних іноземних компаній. Слідство перевіряє версію використання потужностей підприємства для присвоєння учасниками схеми щорічно сотень мільйонів доларів в той час, як цей прибуток мав надходити до Державного бюджету України.

Правоохоронці встановили, що посадові особи підприємства протягом 2015 реалізовували продукцію підприємства (аміак, карбамід, азот рідкий діоксид вуглецю, кисень рідкий, натрій сірчанокислий) іноземному контрагенту за значно заниженими цінами. На даний момент проводяться санкціоновані судом обшуки в приміщеннях Одеського припортового заводу на території міста Південний з метою виявлення, фіксації відомостей про обставини вчинення злочину і вилучення документів, необхідних для вивчення в ході слідства. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

"Шкода переважає суспільний інтерес": Податкова приховує податки, сплачені Telegram до бюджету України

п’ятниця, 10 травень 2024, 22:31

Державна податкова служба не розкриває суми податків, які сплатили компанії «Телеграм месенджер інк.» і «Телеграм груп інк.», оскільки «шкода від надання такої інформації переважає суспільний інтерес в її отриманні». Про це йдеться у відповіді на запит...

Пенсії в Україні перерахують заднім числом за лічені тижні: Ось кому збільшать одразу за місяці

п’ятниця, 10 травень 2024, 18:37

В Україні з 1 червня перерахують пенсії тим, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку та виконав кілька умов. Розмір прибавки залежатиме від зарплати та стажу. Про це йдеться в матеріалі OBOZ.UA. В Україні з 10,4 млн пенсіонерів працювати прод...