На українцях знову наживаються: Новак пояснив, чому долар росте

Девальвація гривні триває тільки тому, що тривають валютні спекуляції. І це єдина причина.

Гривня девальвує лише через валютні спекуляції. Ілюстрація:tsn.ua

На сьогоднішній день немає економічних підстав для девальвації гривні. Знецінення національної валюти обумовлено виключно валютними спекуляціями. Таку заяву в коментарі Обозревателю озвучив голова Комітету економістів України Андрій Новак, передають Патріоти України.

"Економічних причин для девальвації гривні немає", - сказав він. Як розповів Новак, "три економічні чинники, які впливають на курс, сьогодні позитивні.

Перший фактор - зовнішньоторговельне сальдо - за підсумками року позитивний. Другий фактор, платіжний баланс, також збалансований. І третій фактор - державний борг. Ми отримали реструктуризацію зі списанням частини держборгу, тому державний борг також не тисне на курс".

Як переконаний Новак, "девальвація триває тільки тому, що тривають валютні спекуляції. Це єдина причина".

Відповідаючи на запитання, коли в такому випадку може припинитися девальвація гривні, економіст сказав: "Вона закінчиться тоді, коли Національний банк України почне безпосередньо виконувати свої функції як регулятора цього ринку".

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...