Наддержава-бензоколонка видихається: Міжнародне енергетичне агентство США озвучило невтішний для Кремля прогноз

Передбачається, що РФ поступиться у видобутку нафти США, які нарощують використання сланцевих технологій.

Ілюстрація:Слово і Діло

Упродовж наступного року Росія, яка наразі є найбільшим виробником у нафтовидобувній галуз, втратить свою першість. Заяву про це зробило керівництво Міжнародного енергетичного агентства США (IEA), передають Патріоти України з посиланням на Reuters.

Передбачається, що РФ поступиться у видобутку нафти США, які нарощують використання сланцевих технологій.

"Зростання обсягів виробництва на сланцевих родовищах – дуже потужне, темпи надто високі... Сполучені Штати стануть виробником нафти "номер один" у світі ближчим часом, дуже швидко", - сказав Фатіх Біроль, один із керівників IEA.

За офіційно підтвердженими даними, у США видобуток сирої нафти вперше за майже 50 років, зріс до понад 10 млн барелів на добу. Штати вже обійшли топ-експортера нафти Саудівської Аравії PRODN-SA, і за прогнозами, до 2019 року мають обігнати Росію.

Зараз в РФ виробляють 11 млн барелів на добу, Американська адміністрація заявила, що Штати до кінця 2018 року повинні перевищити цей рівень.

За словами Біроля, пік нафтової промисловості США буде у 2020 році, а протягом наступних чотирьох-п'яти років будуть спостерігатись стабільно високі обсяги виробництва.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...