Надерибанив: Проти директора Одеського аеропорту, який "прибрав сніг" майже на 2 млн, відкрили справу

На думку правоохоронців, директор аеропорту Михайло Крайтман порушив закон "Про державні закупівлі".

Одеський аеропорт. Ілюстрація:https://www.rbc.ua

Співробітники Хмельницького відділення міліції Одеси розслідують справу за фактами порушень законодавства при проведенні держзакупівель комунальним підприємством "Міжнародний аеропорт Одеса", що призвело до нанесення збитків в обсязі майже 2 млн гривень. Про це йдеться в рішенні Малиновського райсуду Одеси, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

Суд розглянув клопотання слідчого поліції про витребування документів, пов'язаних з виконанням снігоочисних робіт, придбанням послуг з поточного ремонту місць стоянок і приміщень.

"Суд встановив, що мало місце кримінальне правопорушення, згідно з ознаками ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем з корисливих мотивів, що завдало значної шкоди державним інтересам) Кримінального кодексу України.

Передбачене договорами, укладеними гендиректором аеропорту, надання послуг з прибирання і вивезення снігу на льотному полі КП "Міжнародний аеропорт" Одеса "загальною вартістю 1 мільйон 995 тисяч гривень фактично ТОВ "Укрдорлідер", ТОВ "Укрбуд Трест", ПП "СПМК-7" і ТОВ "Чорноморгідробуд" не виконувалося, що спричинило нанесення збитків комунальному підприємству на вказану суму. В діях посадових осіб комунального підприємства вбачаються ознаки зловживання службовим становищем", - зазначено в постанові суду.

На думку правоохоронців, директор аеропорту порушив закон "Про державні закупівлі". Зокрема, він розділив тендер на виконання снігоочисних робіт на кілька окремих пропозицій, таким чином уникнувши відкритих конкурсних торгів. Хоча згідно з вимогами законодавства, торги необхідно було проводити, оскільки очікувана вартість робіт перевищує мільйон гривень.

Слідчий суддя Олександр Гарський надав правоохоронцям доступ до ряду документів, які зберігаються в ПрАТ "Фінбанк" і належать двом з чотирьох підприємств, з якими аеропорт уклав договори.

Очолює КП "Міжнародний аеропорт Одеса" Михайло Крайтман, а директором ПП "СПМК-7" (зареєстровано за адресою аеропорту) є Євген Чіхічін. Протягом останнього року дирекція аеропорту уклала з цією фірмою ряд угод про послуги з поточного ремонту місць паркування на обсяг більше 27 мільйонів гривень.

До створення ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса" причетні бізнесмени Олександр Грановський і Борис Кауфман, які заснували в 2011 році через фірму "Одеса аеропорт Девелопмент" разом з Одеською міськрадою ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса" для реконструкції комунального аеропорту.

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...

Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...