Надурили, як роззяву на ярмарку: В "Народному фронті" розповіли, хто підставив Яценюка з податковим кодексом

Один із нардепів заявив, що новий Податковий кодекс, положення якого можуть просто знищити економіку цілими пластами, писали самозванці.

Новий податковий кодекс є "ворожим" і підготований вкрай непрофесійно. Ілюстрація:newsradio.com.ua

Авторами проекту Податкового кодексу є не Мінфіном та Мінекономіки, а фірма PriceWaterHouse, яка купила франшизу у відомої аудиторської компанії PriceWaterHouseCoopers. Про це у Верховній Раді заявив депутат від фракції "Народний фронт" Олександр Кірш, інформують Патріоти України з посиланням на Новый регион.

"Це робив PriceWaterHouse, самозвана фірма, яка привласнила собі назву відомої всьому світу компанії (PriceWaterHouseCoopers), купивши франшизу.

До PriceWaterHouseCoopers вона, крім франшизи, не має ніякого відношення, і вже не вперше тиранить всю країну своїми кодексами. Цього разу знову - Мінфін і Мінекономіки не готували Податковий кодекс - просто самозванці з PriceWaterHoouse дуже підвели і президента, і прем'єр-міністра вкрай непрофесійним Податковим кодексом", - заявив депутат.

За його словами, запропонований Податковий кодекс є "ворожим" і "підготовлений вкрай непрофесійно". Зокрема, Кірш вважає, що кодекс був украй несвоєчасно підготовлений - його потрібно було за законом підготувати за півроку до вступу в силу, а не "під ялинку".

Крім того, депутат зазначив, що документ "знищує економіку цілими кластерами, роблячи неможливим існування сільського господарства, якому залишається 25% від колишньої спецрежиму, знищує єдиноподатників, частина з яких буде платити в три рази більше, ніж раніше, робить абсолютно немислимим податок на нерухомість, під який підпадають навіть склади і житло".

"Ну і, звичайно, просто знущається над малим і середнім бізнесом в цілому, коли одночасно неможливо бути ні в малому, ні в середньому бізнесі, ні засновником, ні в сільському господарстві - йдеться просто про знищення економіки цілими пластами", - додав Кірш.

Нагадаємо, у Верховній Раді багато депутатів не мають наміру підтримувати проект бюджету-2016 і новий Податковий кодекс. Тільки в пропрезидентській фракції "Блоку Петра Порошенка" вважають, що бюджет все-таки треба приймати.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...