"Нафтогаз" і "Газпром" пішли на нове коло загострення стосунків напередодні Стокгольмського арбітражу

Тільки за перший квартал 2016 року "Нафтогаз" виставить "Газпрому" близько 1 млрд доларів як недоплату за транзит російського газу по території України.

Нафтогаз України. Фото: zn.ua.

НАК "Нафтогаз України" продовжить підвищувати позовні вимоги в Стокгольмському арбітражі до "Газпрому" до закінчення судового процесу. Про це на своїй сторінці у Facebook написав директор з розвитку бізнесу "Нафтогазу" Юрій Вітренко, передають Патріоти України.

"Щодо збільшення позовних вимог "Газпрому" до "Нафтогазу". Не варто цьому дивуватися, або тим більше переживати з цього приводу. До закінчення арбітражного процесу в Стокгольмі обидві сторони збільшуватимуть свої позовні вимоги", - написав Вітренко.

За його словами, тільки за перший квартал 2016 року "Нафтогаз" виставить "Газпрому" близько 1 млрд доларів як недоплату за транзит російського газу по території України. "Газпром", у свою чергу, як зазначає Вітренко, нараховуватиме "Нафтогазу" додаткові суми за той газ, який російська компанія хоче продати Україні, посилаючись на принцип "бери або плати".

"Нафтогаз" буде вказувати на те, що цей принцип не може застосовуватися через низку причин (завищена ціна, абсолютно неадекватний обсяг, незаконні обмеження за місцем призначення поставок тощо)", - написав Вітренко. Крім того, за його словами, "Нафтогаз" буде нараховувати додаткові суми як компенсацію за переплату (порівняно зі справедливою ціною) за поставлений Україні газ (наприклад, у 2015 році) та їх недоплату за надані нами послуги з транзиту", - наголосив Вітренко.

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...

Оце так: Німеччина категорично проти вилучення активів РФ на користь України

неділя, 28 квітень 2024, 10:50

Німеччина виступає категорично проти спроб вилучити частину майже 300 мільярдів доларів заморожених активів Кремля. Про це пише The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Як передає видання, у Німеччині побоюються, що це створить прецедент і ...