"Нафтогаз" подав позов до міжнародного суду проти Росії через втрату активів в Криму (відео)

Українська компанія планує домагатися через міжнародні суди відновлення контролю над активами в Криму і відшкодування всіх збитків.

Андрій Коболєв. Фото: скріншот з відео.

НАК "Нафтогаз України" подав на Росію позов до міжнародного суду в частині відшкодування шкоди внаслідок втрати активів, розташованих в окупованому РФ Криму. Про це повідомив глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв в ефірі 5 каналу, передають Патріоти України.

"Ми подали позов проти Російської Федерації щодо компенсації не тільки вартості вишок, а й усіх активів, які втратив" Нафтогаз "на території Криму через російську окупацію, або тих активів, до яких ми тимчасово не маємо доступ. Наприклад, з видобутку нафти і газу на території Криму і на шельфі", - пояснив він.

Коболєв зазначив, що судовий процес проти РФ може бути тривалим і складнішим, ніж Стокгольмський арбітраж з "Газпромом". "Тут присутній елемент і військових дій, і відповідачем є не комерційна організація, як" Газпром "в нашому першому випадку, а держава Росія", - підкреслив він.

У лютому 2016 року "Нафтогаз" вручив Росії письмове повідомлення про інвестиційному спорі в рамках двосторонньої угоди про взаємний захист інвестицій. У разі, якщо спір не буде вирішений шляхом переговорів, компанія заявила, що передасть його в арбітраж.

Інтереси України по Криму "Нафтогаз" представляє компанія Covington & Burling LLP (Нью-Йорк, США). Українська компанія планує домагатися через міжнародні суди відновлення контролю над активами в Криму і відшкодування всіх збитків.

Українець відсудив у "Ощадбанка" десятки тисяч гривень моральної компенсації: Що сталося

вівторок, 16 квітень 2024, 9:23

Барський районний суд Вінницької області зобов'язав Ощадбанк повернути клієнту 129,4 тис. грн, які списали з його рахунку, та заплатити йому 30 тис. грн моральної шкоди. Клієнт став жертвою шахрайських дій, передають Патріоти України. Як йдеться в ріше...

В Україні бізнесу дозволили не сплачувати частину податків: Стало відомо, кого стосується

вівторок, 16 квітень 2024, 9:05

Кабінет міністрів дозволив владі Харкова та області звільняти бізнес від податків - задля зниження податкового навантаження на нього в умовах постійного російського терору. Йдеться про три податки: єдиний податок, орендну плату і плату за майно, переда...