Нафтогаз вб'є "Північний потік" Росії різким зниженням ціни на транзит блакитного палива

Для зниження ставки транзиту газу територією України необхідний гарантований щорічний обсяг транспортування у приблизно 110 мільярдів кубометрів газу.

"Нафтогаз" розорить "Газпром"? Ілюстрація: www.naftogaz.com.

У НАК Нафтогаз України планують знизити тарифи на транзит природного газу після закінчення терміну контракту з російським концерном Газпром. Про це заявив комерційний директор Нафтогазу Юрій Вітренко, повідомляють Патріоти України із посиланням на DW.

"З 2020 року тарифи знизяться приблизно до десятої частини і це зробить транзит українською газотранспортною системою значно дешевшим, ніж "Північним потоком-2", - пояснив Вітренко.

Він також вважає плани щодо будівництва Північного потоку-2 економічно невиправданими. Водночас, зазначається, що для зниження ставки транзиту газу територією України необхідний гарантований щорічний обсяг транспортування у приблизно 110 мільярдів кубометрів газу.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...