"Нафтогаз" зібрався відсудити у Росії $6 мільярдів

Український концерн "Нафтогаз" подав до суду, сформований при Постійної палаті Третейського суду в Гаазі, позов про відшкодування збитків компанії, пов'язаних із захопленням її активів при анексії Криму Росією.

Ілюстрація:naftogaz

Приблизно в $6 млрд оцінює свої втрати НАК "Нафтогаз України" в результаті анексії Криму, і має намір стягнути їх у Росії в суді. Відповідний позов був поданий до суду при Третейському суді в Гаазі. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті концерну в середу, 20 вересня, передають Патріоти України.

Український концерн "Нафтогаз" подав до суду, сформований при Постійної палаті Третейського суду в Гаазі, позов про відшкодування збитків компанії, пов'язаних із захопленням її активів при анексії Криму Росією.
"Збитки групи "Нафтогаз" в результаті окупації Криму в даний час оцінюються експертами в суму близько 5 мільярдів доларів", - повідомляє концерн, відзначаючи, що суд повинен винести рішення по справі до кінця 2018 року. Для захисту своїх інтересів "Нафтогаз" залучив міжнародну юридичну компанію Covington & Burling LLP, яка раніше представляла в суді компанію ЮКОС і добилася рішення про мільярдні компенсації від російської держави.
"Нафтогаз" продовжує судитися і з російським газовим гігантом "Газпромом". У серпні комерційний директор української компанії Юрій Вітренко заявив, що український концерн збільшує свої позовні вимоги до "Газпрому" з 13 до 18 мільярдів доларів.
"Нафтогаз" і "Газпром" судяться в Стокгольмському арбітражі з червня 2014 року. Компанії подали зустрічні позови: "Газпром" до "Нафтогазу" за невиконання обсягів поставки газу, а "Нафтогаз" до "Газпрому" - за невиконання обсягів транзиту.
"Нафтогаз" зазначає, що українськими компаніями вже подано 7 позовів щодо захисту інвестицій від Російської Федерації. Свої позови подали "Укрнафта", "Ощадбанк", Ігор Коломойський і "Аеропорт "Бельбек", ПриватБанк, "Лугзор", компанії "Стабіл" і "Еверест".

Буде не по кишені? Світова криза змінить ціни на шоколад в Україні - скільки коштуватиме

вівторок, 23 квітень 2024, 8:48

Світ зіткнувся з критичним дефіцитом какао через старіння дерев, розповсюдження хвороб і несприятливі кліматичні умови в Західній Африці - основному регіоні постачання. Ці умови вже призвели до різкого стрибка цін на какао на ф'ючерсних ринках. Так, в ...

Курс долара в Україні значно зріс: Озвучено прогноз, чи дійде до 40 грн і чи варто скуповувати валюту

вівторок, 23 квітень 2024, 7:27

В Україні курс долара за останні кілька місяців зріс більш ніж на 4% і наблизився до психологічної позначки у 40 грн. Головна причина – Національний банк зменшив обсяги валютної інтервенції, передають Патріоти України. Подорожчання долара триватиме, б...