Найбільший виробник палива України: Лисичанське НПЗ планує скоро відновити виробництво

Раніше це було неможливим через бойові дії.

Лисичанський НПЗ. Фото: ЖЖПрАТ "Лисичанська нафтова інвестиційна компанія", що належить російській НК "Роснефть" має намір запустити виробництво влітку цього року, повідомляють Патріоти України з посиланням на Oilnews.

За даними ресурсу, про факт часткового відновлення роботи заводу свідчить оголошення про закупівлю послуг охорони продукції під час транспортування, розміщене на сайті "Роснафти". Йдеться про охорону залізничних цистерн, а загальний обсяг продукції - поліпропілену - складе 35 тис. Т.

Завдання планується виконати з 1 липня 2016 по 30 червня 2017 року. Лінія з виробництва поліпропілену на Лисичанському НПЗ не має відношення до нафтопереробної групи заводу - для виробництва цього виду продукції застосовуються суміші пропан-бутану.

Нагадаємо, Лисичанський НПЗ не функціонує з 2012 р Його планували запустити в травні-червні 2014 року, проте у зв'язку з військовими діями запуск підприємства тоді не відбувся. Крім бойових дій в регіоні причиною неможливості повноцінного запуску підприємства є викачка компанією "Укртранснафта" технологічної нафти з нафтопроводу до НПЗ.

На початку лютого 2016 року голова Луганської ОВГА Георгій Тука заявив, що Лисичанський нафтопереробний завод може частково відновити виробництво вже в середині березня. Тоді він уточнив, що мова йде про виробництво поліпропілену, який буде поставлятися на український ринок.

"ПриватБанк" блокує картки: Названо причину, через яку обмежать рахунок будь-кого

субота, 4 травень 2024, 10:28

Клієнтка ПриватБанку поскаржилась на блокування свого рахунку в банку. За її словами, блокування відбувалось після того, як людина, яка робила їй переказ, поскаржилась на шахрайські дії, передають Патріоти України. Про це клієнтка банку написала в спе...

Найгірший результат в історії Росії: Путін знову збрехав росіянам - "Газпром" показав величезні збитки

субота, 4 травень 2024, 7:50

Російський газовий гігант "Газпром" показав чистий збиток у 629 млрд рублів (6,8 млрд доларів) за підсумками 2023 року. Це не лише перший збиток компанії з післядефолтного 1999 року, а й найгірший її результат в історії. За півроку до цього ватажок Кр...