"Нам мешают": Кримські нафтовики обурені діями Туреччини

Турецьке судно намагалося перешкодити проходженню бурових установок кримської нафтової компанії.

Ілюстрація:ipress.ua

Судно під турецьким прапором намагалося перешкодити переміщенню бурових установок націоналізованої "владою" окупованого Криму нафтової компанії "Чорноморнафтогаз" в територіальних водах Росії. Про це повідомили в прес-службі компанії, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

"На шляху проходження каравану суден з буксированим об'єктом з'явилося невстановлене торгове судно під турецьким прапором. Діючи з порушенням міжнародних правил попередження зіткнення суден у морі та загальноприйнятих норм морського судноплавства, турецьке судно не поступилося шлях каравану, що йде перехресним курсом, і зробило спробу зупинитися на шляху його прямування, чим явно створило аварійну ситуацію.

У радіообмін з судами супроводу капітан турецького судна не вступав, не відповідаючи на виклики", - йдеться в повідомленні" Чорноморнафтогазу ".

За інформацією компанії, сторожовий прикордонний катер і ракетний катер Чорноморського флоту примусили турецький корабель змінити курс, після чого бурова установка була доставлена в пункт призначення. В даний час установка знаходиться в територіальних водах РФ, її безпека забезпечена.

Нагадаємо, відносини між Росією і Туреччиною погіршилися після інциденту зі збитим турками російським бомбардувальником Су-24 в кінці листопада цього року.

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...