У цьому весь Х*йло: Путін урочисто обіцяє з'єднання Криму з Росією трубою, щоб красти український газ

​Росіяни вкрали в Чорному морі вже три мільярди кубометрів українського газу.

Ілюстрація:EIRCenter.com

Через два-три дні Росія з'єднає анексований Крим газовою трубою з територією РФ. Про це сьогодні, 23 грудня, під час підсумкової прес-конференції за 2016 рік сказав президент Росії Володимир Путін, передають Патріоти України з посиланням на Reuters.

"Хочу вас проінформувати, що "Чорноморнафтогаз" (створений на базі вкрадених українських активів у Криму – ред.) закінчив роботу щодо приєднання кримської газотранспортної системи до магістральних газопроводів Російської Федерації. У найближчі два-три дні ми оголосимо про те, що роботи завершені й почалася подача російського газу до Криму", - переконував Путін.

Потужність газопроводу до Криму становить 2,5 млрд кубометрів на рік. Також Путін сказав, що РФ продовжує будівництво двох електростанцій на півострові, потужність яких складе 470 мегават. Це дозволить підвищити загальну генерацію електроенергії в Криму до 1900-1950 мегават, у той час, як у пікові навантаження споживання становить 1100-1200 мегават.

Варто нагадати, що після анексії Криму Росія почала незаконний видобуток українських нафти й газу в Чорному морі. Росія щомісяця викачує з Чорного моря 2 млн кубів українського газу. Загалом, росіяни вкрали в Чорному морі вже три мільярди кубометрів українського газу.

І саме новий трубопровід можуть почати використовувати для транспортування блакитного палива з півострова до РФ, а не навпаки, як переконує Путін.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...