Нардепи планують скасувати мораторій на продаж землі

На першому етапі, який стартує з 1 липня 2017 року, об'єднані громади матимуть можливість продавати комунальну і державну землю в своїй юрисдикції.

Поля. Фото: ZN.ua

У Верховній Раді зареєстрували законопроект про ринок землі. Документ підготували депутати з фракції «Блок Петра Порошенка». Про це в Facebook написав депутат Олексій Мушак, повідомляють Патріоти України.

Мета законопроекту № 5535 - ввести в обіг сільськогосподарські землі в кілька етапів і скасувати мораторій. «На першому етапі, який стартує з 1 липня 2017 року, об'єднані громади матимуть можливість продавати комунальну і державну землю в своїй юрисдикції. Держгеокадастр - продавати землі державної власності. У цей період покупцями можуть бути лише фізичні особи - громадяни України, органи місцевого самоврядування та держава. Обмеження, що стосуються граничної площі землі, сконцентрованої в однієї особи, встановлюють на рівні 500 га», - повідомив він.

Другий етап: з 1 липня 2018 року право продавати землю отримують фізичні особи - власники паїв, додав депутат. Наступні етапи: з 1 січня 2020 року - право купувати мають юридичні особи та фізичні особи - підприємці.

З ринку виключаються особи без громадянства та іноземці. Обмеження на володіння землею іноземцями буде діяти до 1 січня 2030 року, пропонує Мушак. Серед авторів документів троє депутатів з БПП - Олексій Мушак, Сергій Хлань і Павло Різаненко.

Згідно з повідомленням, під документом стоять візи супровідних парламентських комітетів: з питань аграрної політики та земельних відносин - Олександра Бакуменко, з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування - Сергія Власенка, з питань фінансової політики і банківської діяльності - Сергія Рибалка, з питань правової політики і правосуддя - Руслана Князевича, з питань податкової та митної політики - Ніни Южаніної, з питань бюджету - Андрія Павелко, з питань запобігання та протидії корупції - Єгора Соболєва.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...