"Наружу вылазит новая более страшная рептилия. Смотрите, россияне, это ждет нас!", - Віктор Шендерович про смерть Іслама Карімова

Ще не встигли поховати беззмінного 26-річного "батька нації" Карімова, як його "трон" вже почали шматувати. Ясно, що про вільне волевиявлення людей мова не може йти апріорі.

"Сонце Фергани" закотилося... Іслам Карімов. Фото: ТВ Центр.

Після смерті беззмінного глави Узбекистану Іслама Карімова в країні почалися підкилимна війна, арешти неугодних і негласний поділ сфер впливу і посад. Простий народ спостерігає за "переділом", чекаючи нового правителя. Мови про демократичні і чесні вибори бути не може апріорі. Відомий російський журналіст і письменник-сатирик Віктор Шендерович на своїй сторінці в соцмережі Facebook пише, що після заходу сонця "сонця Фергани" - Іслама Карімова - немає відчуття трагедії, передають Патріоти України.

“Ощутимое напряжение из Ташкента доносится, тревогу наблюдаем, подковерную войну видим, с выползом наружу новой страшноватой рептилии, аресты пошли помаленьку… А где скорбь-то? Ась?” – пише Шендерович.

Він нагадав, що в Узбекистані Карімов був батьком народу, а після того як нещадно "пошматував" з бронетехніки мітингувальників в Андижані, його підтримка стала стовідсотковою.

“…А вы смотрите, смотрите, дорогие россияне. Это то, что ждет нас, если наше солнце еще сто раз всех победит и благополучно дохромает до своего инсульта”, - попередив співвітчизників Шендерович.

Він прогнозує, що до кінця правління Путіна Росія стане злиденною країною з декласованим народом, з конфліктуючими кланами і екстремістами.

“Ну, и провокаторов набежит со всех сторон, разумеется: в мутные времена эта профессия особенно востребована. Никаких демократических разносолов - общественного диалога, честных выборов - не предвидится: неоткуда им взяться. Альтернативой тюрьме будет только хаос. И напуганная хаосом страна снова выберет тюрьму, к которой давно привыкла”, - пророчить сатирик.

Він не виключив, що майбутня нова влада показово "здасть" народу пару корупціонерів, а з ТБ поллється інформація про їх зловживання. Але на цьому все закінчиться.

“Но вы сильно не пугайтесь, дорогие щедринские "господа ташкентцы": все это у вас еще сильно впереди! А у ташкентцев натуральных - вот оно, кажется, началось”, - резюмувал Шендерович.

Нагадаємо, влада Узбекистану намагалися приховати смерть лідера країни. Про його смерть повідомляли журналісти, джерела та інші люди, проте офіційного підтвердження довгий час не було. Тим часом політолог Володимир Горбач заявив, що країна може опинитися на порозі війни через спірні території.

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Ціна "вєлічія": Уряд РФ готується до падіння рубля до 120 за долар

четвер, 25 квітень 2024, 6:15

Російський уряд розглянув стресовий сценарій макропрогнозу Мінекономрозвитку (МЕР), згідно з яким посилення західних санкцій та падіння цін на нафту призведуть до обвального падіння курсу рубля, повідомляє в середу, 24 квітня The Moscow Times. Зазначає...