Наступник Гонтарєвої: ЗМІ повідомили, хто очолить Нацбанк України

Затягування зі звільненням формального керівника НБУ Валерії Гонтарєвої, імовірно, пов'язано з її небажанням виступати перед депутатами з доповіддю про результати виконаної роботи.

Національний банк України. Ілюстрація:112 Україна

Кандидатура нового голови Національного банку України (НБУ) узгоджена, ним стане нинішній перший заступник глави Нацбанку Яків Смолій. Про це повідомляють Українські новини з посиланням на обізнані джерела в органах державної влади, зазначають Патріоти України.

Раніше ЗМІ вже називали імена трьох кандидатів на пост глави НБУ, серед них був і нинішній в.о. глави НБУ Яків Смолій. Крім нього згадувалися також прізвища чинного голови правління "Райффайзен Банку Аваль" Володимира Лавренчука і глави правління "Укрексімбанку" Олександра Гриценка.

"Другий кандидат, який був навіть фаворитом в деяких колах - голова правління Райффайзен Банк Аваль Володимир Лавренчук, не набирає голосів в парламенті, а Смолій - прохідний кандидат", - зазначив один зі співрозмовників агентства.

За словами джерел видання, кандидатура Смолія була схвалена ще місяць тому. Затягування зі звільненням формального керівника НБУ Валерії Гонтарєвої, за словами співрозмовників, пов'язано з її небажанням виступати перед депутатами з доповіддю про результати виконаної роботи.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...