Національна комісія "сіла в калюжу": Російський бізнесмен відсудив в України 4G-частоти

Ес-Лайн раніше належала українському Beeline. Після об'єднання Beeline з Київстаром компанія опинилася у власності російського бізнесмена Євгена Ройтмана.

Російський бізнесмен Євген Ройтман. Фото: kommersant.ruКиївський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні апеляції Національної комісії з питань регулювання зв'язку та інформатизації у справі проти телеком-оператора Ес-лайн. Про це йдеться в його ухвалі від 30 червня, пишуть Патріоти України з посиланням на українські ЗМІ.

16 лютого НКРЗІ вдруге відмовила Ес-Лайн продовження загальнонаціональної ліцензії в діапазоні 2,3-2,345 ГГц у зв'язку з невиконанням вимог ліцензійних умов (неповне освоєння радіочастот). Термін дії ліцензії компанії стік в квітні цього року. Про те, які послуги надає компанія, інформації у відкритих джерелах немає. Суди першої та другої вказали на те, що Нацкомісія не вправі була відмовити компанії у продовженні строку дії ліцензії, при наявності однієї з наступних обставин: 1) ліцензіатом виконуються всі умови, зазначені в ліцензії; 2) умови, зазначені в ліцензії, не виконані з причин, які не залежали від користувача.

Суд посилається на лист Українського державного центру радіочастот від 3 березня 2016 року, в якому говориться, що Генштаб не погодив використання спектра радіочастот компанії в комерційних цілях. З цього суд зробив висновок, що терміни освоєння ліцензії порушені компанією не з її вини.

При цьому колегія суддів не взяла до уваги доводи НКРЗІ про те, що ЕС-Лайн звернулося до УДЦР із заявами про видачу висновків щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів на неосвоєні смуги радіочастот тільки в лютому 2016 року. Адже термін освоєння ліцензії закінчився ще в грудні 2008 року. І Генштаб міг надати необхідні узгодження ще у період з 2006 по 2008 рр. Такі твердження ґрунтуються виключно на припущеннях», — йдеться в ухвалі суду.

Ес-Лайн раніше належала українському Beeline. Після об'єднання Beeline з Київстаром компанія опинилася у власності російського бізнесмена Євгена Ройтмана. НКРЗІ в березні навіть вже зарезервувала під конкурс на зв'язок четвертого покоління (4G LTE) першу порцію радіочастот, у т. ч. і частоти Ес-Лайну. Адже в кінці 2015 року НКРЗІ почала підготовку до конкурсів 4G. До середини 2017 року телевізійні канали повинні будуть звільнити під мобільний зв'язок ще одну порцію частот в діапазоні 700-800 МГц. А до початку 2018 року повинні бути завершені всі процедури підготовки до тендерів.

Нагадаємо також, що НКРЗІ в лютому не дозволила компанії Ес-Лайн почати дострокове впровадження радіотехнології 3GPP LTE (4G) на всій території України. Відповідне рішення було прийнято на засіданні 23 лютого. А нещодавно стало відомо, що НКРЗІ майже в 500 разів збирається підвищити щомісячну плату за радіочастоти, які використовує в тому числі і Ес-Лайн.

Скільки насправді коштує рубль? Економіст пояснив секрет стабільності російської валюти

понеділок, 29 квітень 2024, 19:47

Про курс російського рубля, як про ринковий результат, говорити безглуздо, оскільки у країні-агресорці він регулюється державою. Про це заявив доктор економічних наук, експрофесор Вищої школи економіки в Москві Ігор Ліпсіц в інтерв’ю "Главкому", переда...

Оце так: Польща купує вугілля у компаній російського олігарха, якого особисто нагородив Путін

понеділок, 29 квітень 2024, 14:50

Попри санкції Європейського союзу, російське вугілля досі потрапляє до Польщі - через Казахстан. Так, одна з найбільших компаній-імпортерів вугілля до Польщі 2022 року уклала угоду із зареєстрованим у Швейцарії суб’єктом господарювання AB Energo AG, пе...