Депутата-бізнесмена Полтавської облради і його помічника затримали за спробу підкупу поліцейського (фото, відео)

Керівник фармацевтичного підприємства звернувся до капітана поліції і запропонував 260 000 гривен за сприяння у продовженні терміну дії ліцензії на діяльність мережі аптек у Полтавському регіоні.

Затримання корупціонерів. Фото:http://www.npu.gov.ua

За безпроблемне надання ліцензії на здійснення функціонування аптечної мережі підприємці запропонували чиновнику Полтавської поліції велику суму грошей. При передачі поліцейському першого "траншу" хабара корупціонерів затримали працівники Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та військової прокуратури Полтавського гарнізону. Про це повідомили в Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України, передають Патріоти України.

У повідомленні зазначають: "У Полтавське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України надійшов рапорт начальника Управління протидії наркозлочинності поліції Полтавської області.

31-річний капітан поліції повідомив, що до нього звернувся керівник фармацевтичного підприємства і запропонував 260 000 гривен за сприяння у продовженні терміну дії ліцензії на діяльність мережі аптек у Полтавському регіоні.

За матеріалами УСБ військовою прокуратурою Полтавського гарнізону було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі) Кримінального кодексу України.

Наступного разу директор підприємства відправив свого представника в кабінет до чиновника поліції з першою частиною від запропонованої суми - 35 тисячами гривень.

Відразу після передачі хабара 46-річного чоловіка було затримано бійцями відділу швидкого реагування ДВБ НПУ, оперативниками Полтавського УВБ і слідчими військової прокуратури. Надані поліцейському кошти вилучено як речовий доказ.

У подальшому правоохоронці затримали і самого 41-річного керівника зазначеного фармацевтичного підприємства і провели обшуки за місцем проживання фігурантів та на території фірми.

Зараз підприємців-корупціонерів затримано в порядку ст. 208 КПК України, обом оголошено підозру. Один із затриманих є депутатом обласної ради. За спробу підкупити поліцейського затриманим загрожує позбавлення волі на термін від 4 до 8 років із конфіскацією майна або без.

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...