Не тільки горілка: До Нового року українці відчують значне подорожчання продукту харчування №1

Підвищення цін на хліб відбудеться в межах 15-18%

В Україні подорожчає хліб. Фото: sashkotamarichka.com

Всеукраїнська асоціація пекарів прогнозує подорожчання хліба на 15-18% у зв'язку з підвищенням собівартості його виробництва до кінця 2016 року. Про це на прес-конференції повідомив голова асоціації Володимир Череда, передають Патріоти України з посиланням на Українські Новини.

"Сьогодні такі ринкові реалії, що виробникам хліба необхідно переглядати ціну, та перегляд ціни відбудеться в межах 15-18% у бік підвищення", - сказав він. Череда зазначив, що мова йде про ціни на продукцію, вироблену на підприємствах, які знаходяться на загальних умовах оподаткування та входять в асоціацію.

Таких підприємств на ринку близько 40%. Череда заявив, що подорожчання хліба пов'язано із зростанням цін на борошно з кінця минулого року, яка в структурі собівартості хлібобулочних виробів займає 38-43%, а також на олію та дріжджі, які подорожчали за звітний період на 7%, солі - на 17,2%.

За словами експерта, на вартість хліба впливає також зростання цін на електроенергію (на 29,5%) і логістику (на 10,4%), на імпортні запчастини при ремонті обладнання. За даними асоціації, зараз середня ціна житньо-пшеничного хліба в Україні становить 10,56 гривень. Як повідомляло агентство, у вересні 2016 року споживчі ціни підвищилися на 1,8%, у січні-вересні інфляція склала 6,4%.

Ніж у спину росіянам: Туреччина готує багатомільярдну угоду з компанією зі США

неділя, 28 квітень 2024, 19:05

Туреччина веде переговори з американською енергетичною компанією ExxonMobil для укладення багатомільярдної угоди з купівлі скрапленого природного газу. Анкара прагне обмежити свою залежність від російських енергоносіїв, зазначають Патріоти України. Мін...

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...