Непослідовні та трішки хворенькі: "Газпром" зажадав від "Нафтогазу" $2,5 млрд за невибраний газ

У Москві зазначили, що "Газпром" чекає оплати рахунку з України протягом 10 днів.

Голова ВАТ "Газпром" Олексій Міллер. Ілюстрація:ternopilinfo.in.ua

ВАТ "Газпром" (РФ) у вівторок направив до НАК "Нафтогаз України" рахунок на оплату газу, невибраного українською компанією в III кварталі 2015 року з умовою "бери-або-плати". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Відповідно до чинного між "Газпромом" і "Нафтогазом України" контрактом купівлі-продажу газу, покупець зобов'язаний щорічно оплачувати мінімальну річну кількість (МРК) газу. Виходячи з умов контракту, МРК в 3 кварталі 2015 року склала 10,485 млрд. куб. м газу.

Враховуючи це, а також обсяг газу, поставлений "Газпромом" в Україну в 3 кварталі 2015 року, "Нафтогазу України" виставлений рахунок на суму 2,549 млрд. дол.

"Газпром" чекає оплати рахунку протягом 10 днів.

"Україна в 2015 році фактично відмовилася від закупівель російського газу в третьому кварталі, таким чином, жодних домовленостей про незастосування правила" бери-або-плати "в цьому періоді не було", - зазначив Голова правління ПАТ "Газпром" Міллер.

Найгірший результат в історії Росії: Путін знову збрехав росіянам - "Газпром" показав величезні збитки

субота, 4 травень 2024, 7:50

Російський газовий гігант "Газпром" показав чистий збиток у 629 млрд рублів (6,8 млрд доларів) за підсумками 2023 року. Це не лише перший збиток компанії з післядефолтного 1999 року, а й найгірший її результат в історії. За півроку до цього ватажок Кр...

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...