Непрозорі ігри монополіста: Нацкомісія передумала знижувати ціни на електроенергію і заявила про позапланове здорожчання

НКРЕКП планує з 1 квітня 2017 року збільшити оптову ринкову ціну на електроенергію на 1% замість раніше затвердженого зниження на 5,8%.

Тариф на електроенергію знову зросте. Фото: Вголос.

Від 1 квітня оптовий ринковий тариф на електроенергію замість запланованого раніше зниження на 5,8% може навпаки здорожчати на 1%. Про це йдеться в матеріалах комісії до засідання 23 березня, повідомив на свій сторінці в Facebook голова НКРЕКУ Дмитро Вовк, передають Патріоти України.

Нова ціна до кінця 2017 року може скласти 1354,98 грн за МВт/год (без ПДВ). Відповідний проект рішення опублікований на сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), а розглянуть його на засіданні 23 березня.

Керівник НКРЕКП Дмитро Вовк пояснив необхідність підвищення тарифу браком вугілля для виробництва електроенергії. Тож вугілля доведеться закуповувати за кордоном за вищою ціною.

"Безсумнівним на сьогодні є дефіцит вугілля (як і природного газу) і його потреба купувати за кордоном за ціною до 100 доларів США за тонну та ще актуальнішим доведення власного видобутку до потреб країни, що не може бути безкоштовним, як і "газ українського видобутку", - зазначив Вовк.

У проекті рішення НКРЕКП вказано, що ТЕС і ТЕЦ для виробництва електроенергії потрібно буде 26 млн 541 тис. тонн вугілля до кінця року. Із них 5,6 млн тонн – імпортоване.

Протягом тижня Нацкомісія прийматиме пропозиції щодо нового тарифу та власне системи його формування.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...