Непрозорі ігри монополіста: Нацкомісія передумала знижувати ціни на електроенергію і заявила про позапланове здорожчання

НКРЕКП планує з 1 квітня 2017 року збільшити оптову ринкову ціну на електроенергію на 1% замість раніше затвердженого зниження на 5,8%.

Тариф на електроенергію знову зросте. Фото: Вголос.

Від 1 квітня оптовий ринковий тариф на електроенергію замість запланованого раніше зниження на 5,8% може навпаки здорожчати на 1%. Про це йдеться в матеріалах комісії до засідання 23 березня, повідомив на свій сторінці в Facebook голова НКРЕКУ Дмитро Вовк, передають Патріоти України.

Нова ціна до кінця 2017 року може скласти 1354,98 грн за МВт/год (без ПДВ). Відповідний проект рішення опублікований на сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), а розглянуть його на засіданні 23 березня.

Керівник НКРЕКП Дмитро Вовк пояснив необхідність підвищення тарифу браком вугілля для виробництва електроенергії. Тож вугілля доведеться закуповувати за кордоном за вищою ціною.

"Безсумнівним на сьогодні є дефіцит вугілля (як і природного газу) і його потреба купувати за кордоном за ціною до 100 доларів США за тонну та ще актуальнішим доведення власного видобутку до потреб країни, що не може бути безкоштовним, як і "газ українського видобутку", - зазначив Вовк.

У проекті рішення НКРЕКП вказано, що ТЕС і ТЕЦ для виробництва електроенергії потрібно буде 26 млн 541 тис. тонн вугілля до кінця року. Із них 5,6 млн тонн – імпортоване.

Протягом тижня Нацкомісія прийматиме пропозиції щодо нового тарифу та власне системи його формування.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...