Ніяких таємних компенсацій: "Нафтогаз" відмітає спроби "Газпрому" вирішити питання по-тихому, поза Стокгольмським арбітражем

До цих пір Москві вдавалось не доводити справу до вироку стокгольмського суду, з позивальниками домовлялись. Україна може створити дуже небезпечний прецедент для газового монополіста Росії.

"Нафтогаз". Фото: соцмережі

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв виключає підписання мирових угод з компанією "Газпром" (РФ) у спорах, які розглядаються в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма (Швеція). Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на БізнесЦензор.

"Ні, спроб мирової угоди не було, і я думаю, що вона (мирова угода) в цій ситуації неможлива, тому що настільки велика різниця в позиції сторін і настільки цей арбітраж політично значимий і важливий. Я б не очікував ніякої мирової угоди в цьому випадку", - сказав Коболєв.

"Нафтогаз" оцінює свої шанси на перемогу в суперечках з "Газпромом" в більш ніж 60%. "Нафтогаз" очікує, що Стокгольмський арбітраж винесе рішення у суперечці з "Газпромом" за контрактом купівлі / продажу газу до кінця 1-го кварталу 2017 року, а за контрактом про умови транзиту газу через Україну - до кінця 1-го півріччя 2017 року.

"Нафтогаз" в рамках розгляду Стокгольмським арбітражем двох позовів - за контрактом купівлі / продажу газу і контракту про умови його транзиту - заявив вимоги щодо компенсації компанією "Газпром" сумарно понад 26,6 млрд доларів, в той час як сумарні вимоги російської компанії складають 38 , 7 млрд доларів.

Долар по 50 грн? У Мінекономіки пояснили, чого чекати від курсу найближчим часом

понеділок, 29 квітень 2024, 9:58

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Що буде із субсидією, якщо дружина з дітьми за кордоном, а чоловік залишився в Україні

понеділок, 29 квітень 2024, 9:55

Нерідко українські сім'ї стикаються з питанням: що буде із субсидією, якщо дружина і дитина за кордоном, а чоловік залишився, передають Патріоти України. У Пенсійному фонді пояснили, що до складу домогосподарства включаються всі особи, які зареєстров...