Норвегія відновила поставки газу в Україну

У серпні обсяг поставок Statoil склав 10,2 млн кубометрів за даними попереднього декларування

Фото: bigmir.net

Норвезька нафтогазова компанія Statoil майже через рік відновила поставки природного газу в Україну. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на ЛІГА.net.

"Поставки були відновлені в кінці липня. За цей місяць Statoil поставила майже 7,5 млн кубометрів газу. У серпні обсяг поставок Statoil склав 10,2 млн кубометрів за даними попереднього декларування ", - йдеться в повідомленні.

Від контрагентів з Норвегії в липні газ поставлявся за середньою ціною $ 200,9 / тис. куб. м. Всі обсяги поставляються на адресу НАК Нафтогаз України. При цьому в Нафтогазі інформацію щодо європейських контрагентів не коментують.

Statoil - другий за обсягами постачальник для Газа після розборок Європи Газпрому. Частка норвезького холдингу в 2015 на європейському ринку газу склала близько 25%, частка Газпрому - 31%.

Statoil почав поставки газу в Україну в жовтні 2014 року після відкриття словацького реверсного маршруту. В результаті компанія стала одним з найбільших експортерів палива в Україну. У 2014 норвезький холдинг поставив в Україну більш 890 млн кубометрів, в 2015 році - понад 2 млрд кубометрів, за даними Держстату. З листопада минулого року НАК Нафтогаз України припинив закупівлі газу у Statoil через високі ціни.

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...

Найбільший морський перевізник світу вирішив ліквідувати свій бізнес у Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:32

Данська логістична компанія A.P. Moller-Maersk Group відновила процедуру ліквідації своєї російської дочірньої компанії ТОВ «Maersk». Про це пише російський ресурс РБК, передають Патріоти України. У 2022 році, після початку російського вторгнення в Укр...