Новий механізм нарахувань: Стало відомо, скільки нарахують за тепло мешканцям будинків без лічильників

За тепло у листопаді з таких будинків візьмуть на 30% меншу оплату, ніж у жовтні.

Ілюстрація:http://provce.ck.ua/

Для мешканців столичних будинків, де відсутні або не працюють прилади обліку тепла, нарахування за опалення будуть максимально наближені до нарахувань у будинках, де теплолічильники працюють. Про це заявив заступник голови Київської міської держадміністрації Петро Пантелеєв на прес-конференції у вівторок, повідомляють Патріоти України з повідомленням на сайт КМДА.

"Починаючи з листопада й до кінця опалювального періоду нарахування за опалення для мешканців будинків без лічильників будуть максимально наближеними до нарахувань будинкам із лічильниками тепла", – сказав він.

"Два тижні тому уряд підтримав пропозицію столичної влади щодо нового механізму нарахувань для будинків без лічильників – на основі показань приладів обліку в інших будинках, де лічильники працюють. 30 листопада 2016 року Кабмін прийняв відповідну постанову № 865", – додав Пантелеєв.

Уже в грудні кияни отримають платіжки, розраховані на основі нового механізму, зазначив заступник голови КМДА.

"За підрахунками "Київенерго", вартість послуги централізованого опалення, отриманої у листопаді, становитиме 22-23 гривні за квадратний метр. Це на 35% менше, ніж за методикою, за якою нараховувалася плата в жовтні, та на 30% менше відносно тарифу – 32,97 грн/м2", – пояснив Пантелеєв.

Він нагадав, що згідно з постановою лише міста, які мають 50% і більше будинків оснащених теплолічильниками, можуть застосовувати цей механізм. У столиці зараз 95% будинків оснащені будинковими приладами обліку.

"Київенерго" вже повідомило, що можливі затримки з відправленням рахунків за теплову енергію за листопад через перерахування оплати за опалення у будинках, не обладнаних приладами її обліку.

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...