Одеський морський порт може збагатити державну казну, але мільйони доларів прямують у чужі руки

Корупція росте, державні прибутки падають.

Одеський порт. Джерело: Уніан

Одеський морський торговий порт – міжнародний транспортний вузол, через який щодня проходять тисячі тонн вантажів. Це унікальний актив держави, теоретично він міг би збагачувати тисячами мільярдів щороку. Але ж не в цій країні, передають Патріоти України з посиланням на voi.

Порт – це величезний живий організм. Термінали, митниця, склади, й офіційно все майно на його території належить державі. Доправити вантаж до корабля чи, навпаки, отримати – це справжній шлях крізь терни: скрізь треба платити.

І справа навіть не в "таксі", яку знімають з кожної машини, що заїжджає на територію Одеського порту, а в тому, куди й кому врешті ці гроші потрапляють.

Через недбальство чиновників навколо підприємства паразитують сумнівні приватні компанії, які не гребують заробляти на кожному квадратному метрі. І поки дирекція порту з міцним політичним дахом звітує про перемоги та успіхи, лише за перший квартал 2017 року прибутки знизлись у 8 разів.

Тим часом, через морські ворота Одещини проходять корупційні потоки, що вимірюються мільйонами доларів.


Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...