Омелян розповів, коли в Україні з'явиться швидкісна залізниця (відео)

Очікується, що участь в будівництві візьмуть китайські компанії. ​За стандарт нової магістралі прийнята європейська колія, наголосив міністр.

Будівництво швидкісної залізниці в Україні триватиме протягом найближчих 5-10 років. Ілюстрація:Shoppingpl.com

Оптимістичний сценарій передбачає створення в Україні швидкісної залізниці протягом найближчих 5-10 років. Про це в ефірі 5 каналу заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передають Патріоти України.

Він зазначив, що переговори про будівництво такої дороги вже ведуться. Очікується, що участь в будівництві візьмуть китайські компанії.

"У тимчасовому розрізі це мінімум від 5 до 10 років з сьогоднішнього дня - якщо у нас переговори йдуть успішно і у нас ефективний менеджмент "Укрзалізниці", - сказав Омелян.

Він також уточнив, що за стандарт нової магістралі прийнята європейська колія. Планується, що на зовнішньому напрямку вона з'єднає Київ з Варшавою і Берліном, а на внутрішньому - Київ з Одесою. Після деокупації Криму колія також з'єднає столицю з півостровом.

Повна версія інтерв'ю з міністром до Вашої уваги - у відео.

"Відрізає гілку, на якій сидить": Китай фінансує атаки хуситів на судна у Червоному морі, - Politico

четвер, 28 березень 2024, 14:49

Китай мимоволі допомагає Ірану перекрити судноплавство в Червоному морі, завдаючи шкоди світовим торговельним потокам і ущемляючи при цьому власні інтереси Пекіна, стверджують представники західних спецслужб, передають Патріоти України з посиланням на...

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...