Ось чому так метушиться Демчишин: Знеструмлення Криму завдало удару по українських олігархах та їх лобістах, - ЗМІ

Постачання енергії в окупований Крим через відсутність прозорості та українського контролю стало дуже вигідним бізнесом

Володимир Демчишин. Фото: www.goodvin.info.

Підрив опор енергомережі і знеструмлення Криму завдали удару не тільки по кримських сепаратистах, але і по російських олігархах Костянтину Григоришину та Олександру Бабакову, а також корумпованих українських чиновниках. Про це пише сайт Цензор.НЕТ, передають Патріоти України.

Справа в тому, що майже 12% акцій "Крименерго" належить Garensia Enterprises Limited Григоришина. Після так званої націоналізації "Крименерго" Григоришин фактично отримав повний вплив на підприємство. Бабаков і далі контролює "Севастопольенерго". Постачання енергії в окупований Крим через відсутність прозорості, українського контролю і напівлегальні механізми стала вигідним бізнесом.

Видання стверджує, що з боку влади цей бізнес лобіюють міністр енергетики Володимир Демчишин і замдиректора "Укренерго" Юрій Касіч. Вони мають давні зв'язки з Григоришиним. Демчишин, працюючи в ICU, консультував Григоришина в покупці Луганського енергетичного об'єднання, а Касіч протягом декількох років працював менеджером у чотирьох компаніях цього російського олігарха.

Крім того, Григоришин має великий вплив на держпідприємство "Енергоринок". "Бабаков і Григоришин володіють 19 обленерго! Це справжня економічна окупація, а чиновники, які це прикривають, - колабораціоністи! Саме тому ідея енергоблокади Криму і Донбасу викликає шалений опір чиновників, політиків і ЗМІ. Справа у великих грошах, заради яких чиновники, підкуплені Григоришиним , вже "визнали" окупований Крим "федеральним округом", - зазначає видання.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...