Пан Балчун запевняє, що це не "зрада": "Укрзалізниця" і польська група NEWAG підписали меморандум про оновлення локомотивного парку

Сторони домовилися опрацювати питання створення тягового рухомого складу та впровадження рішень по його модернізації. Виконання конкретних завдань буде здійснюватися за окремими договорами.

Фото:facebook

ПАТ "Укрзалізниця" і Newag group (Польща) 17 серпня підписали в Києві меморандум про співпрацю з оновлення тягового рухомого складу. Про це повідомив очільник відомства Войцех Балчун на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"У нас гігантські потреби у модернізації і відновленні рухомого складу, ми одна з найбільших залізниць у світі. І це усвідомлюють провідні виробники рухомого складу, демонструючи велику зацікавленість співпрацею з УЗ" - пише Балчун.

Прес-служба ПАТ "Укрзалізниця"повідомила, що сторони домовилися опрацювати питання створення тягового рухомого складу та впровадження рішень по його модернізації. Виконання конкретних завдань буде здійснюватися за окремими договорами.

Наступним кроком у налагодженні співпраці стануть консультації технічних фахівців.

"Укрзалізниця" має намір інвестувати в рухомий склад, тому останнім часом вже були підписані меморандуми з провідними світовими виробниками. Ми вивчаємо всі пропозиції, щоб максимально об'єктивно вибрати партнера, який надасть найпривабливішу пропозицію як в економічному, так і в технологічному план ", - зазначив голова правління ПАТ Войцех Балчун.

Крім того, за його словами, одним з головних вимог до майбутнього партнера є готовність застосувати сучасні технології на вітчизняних виробничих потужностях.

Newag S.A. - Компанія, що базується в Польщі і спеціалізується на виробництві, обслуговуванні і модернізації залізничного рухомого складу.

Війна не завада? В Україні побільшало офіційних мільйонерів

середа, 1 травень 2024, 18:30

В Україні завершилася кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік – згідно з її результатами, кількість офіційних мільйонерів збільшилась на 1,2 тис. і становить 10,7 тис. осіб. Про це у себе в Telegram повідомив голова парламентського комітету ...

Виплати українським біженцям у Польщі можуть скасувати: Чого очікувати далі

середа, 1 травень 2024, 16:30

Уряд Польщі ухвалив проєкт змін до закону про допомогу українським біженцям, зокрема прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах. Цей законопроєкт також передбачає законність перебування громадян України, яким присв...