"За билеты дерут три шкуры. А довозят куда? До больницы!": У поїзді Київ - Рахів на жінку впала верхня полиця з пасажиркою

Чиновники намагаються зам'яти справу та зіпхнути усю провину на пасажирку із верхнього місця.

Надія Полякова опинилася у лікарні замість Карпат. Фото: соцмережі.

Пізно ввечері 22 грудня, коли більшість пасажирів поїзда № 357К сполученням Київ - Рахів вкладалися спати, в одному з купе відвалилася верхня полиця. Разом з пасажиркою, передають Патріоти України.

На нижньому місці знаходилася 58-річна жителька Миргорода Полтавської області Надія Полякова (на фото). Вона отримала роздроблення таза і опинилася в Тернопільській обласній лікарні. «Мама ехала вместе со своими знакомыми (всего их было 18 человек, все жители Миргорода) на отдых в Карпаты, — розповіла про цей інцидент дочка потерпілої Світлана Полякова на своїй сторінці в Facebook. - Они каждый год ездят туда почти одним и тем же составом. Женщина с верхней полки отдыхала на своем месте до этого инцидента два часа. И вдруг полка под ней оборвалась… У мамы таз раздробился на куски. Ее срочно доставили в Тернопольскую областную больницу, где врачи провели сложную операцию. Сколько их еще будет впереди, неизвестно. Наша родня в отчаянии. Не знаем, удастся ли получить компенсацию. 23 декабря я и свидетели этого происшествия звонили в страховую компанию «Арсенал» и в «Укрзалізницю». В «Арсенале» ответили, что жалобе присвоен номер и посоветовали обратиться в среду.

У меня много вопросов по этому поводу. Почему эксплуатируют не отремонтированные вагоны? Когда последний раз проверяли этот старый «сломок»? Куда срочно девали обломленную полку? Поэтому, люди, перед тем, как занимать свое место в поезде, лучше несколько раз проверьте, ничего ли там не болтается и все ли хорошо привинчено.

В поездах «Укразалізниці», как я нашла в Интернете, уже случались подобные инциденты. Но руководство пыталось переложить ответственность на пассажиров. Ну, не абсурд ли, объяснять, что толстое оконное стекло упало только потому, что пассажирка положила на него руку? Я в полном шоке".

У цьому випадку вже на другий день після операції потерпілій пред'явили акт, підписаний начальником поїзда і провідником, в якому говориться те ж саме: все було справно, а на неї впала одна пасажирка (без полиці).
Заступник начальника департаменту ПАТ «Укрзалізниця» Олександр Красноштан пообіцяв Світлані Поляковій допомогти з отриманням страхового відшкодування, але при цьому повідомив, що «після інциденту полиця була перевірена комісією - вона була і залишається в справному стані. Несправностей кронштейнів не виявлено. Такий випадок міг статися через необережність пасажира¸ який на ній знаходився (такі випадки дуже рідко, але трапляються). Встановлено, що поїзна бригада діяла правильно, всі документи оформила належним чином».

Мережа відреагувала бурхливими коментарями:

«Цинизм чистой воды!»

«Вруны несчастные! На что они рассчитывают? Если бы падала только пассажирка, то она очутилась бы на проходе между полками, а не свалилась прямо на вашу маму».

«Неужели, если бы упал человек сверху, могли случиться такие повреждения? А если бы, не дай Бог, был смертельный исход?»

«Это не поезд, а скотовоз! Чтобы делал это чиновник, если бы на месте потерпевшей оказалась его мать или сестра?»

«За билеты дерут три шкуры. А довозят куда? До больницы!»

«Как может начальник „Укрзалізниці“, которая находится в таком плачевном состоянии, получать такую зарплату? Это сколько можно было бы отремонтировать вагонов за эти деньги? Такое возможно лишь в нашей стране».

«Ужас. Какая безответственность. Итог: наказанных не будет. Будут долго искать крайних. Куда уходят транши МВФ? Жируют у власти. Народ брошен на произвол. Подавайте заявление в суд, пусть перед законом ответят».

Зібрали майже 3,5 млн євро на снаряди для ЗСУ: Відомі українці відповіли листом подяки народу Словаччини (текст)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:41

Відомі українські громадські, культурні та інші публічні діячі й лідери думок підписали лист від української громадськості до словацького народу на знак подяки за збір коштів для української армії у Словаччині, повідомляють Патріоти України. У Словаччи...

Скандальний священник "відзначився" жартом про удар по телевежі Харкова, українці відреагували

вівторок, 23 квітень 2024, 13:16

Відомий священник ПЦУ Олександр Дедюхін знову опинився у центрі скандалу – на цей раз він вирішив "пожартувати" про мешканців Харкова, які залишились без доступу до телебачення після того, як окупаційні війська Росії завдали удару по телевежі 22 квітня...