Під "шумок" війни менеджери державної "Артемсолі" обікрали країну на десятки мільйонів гривень

В 2014-2015 роках ДП «Артемсіль» реалізовувало сіль не кінцевим користувачам, а приватним посередницьким підприємствам.

ДП "Артемсіль". Фото: www.artyomsalt.com.

Національне антикорупційне бюро підозрює топ-менеджерів «Артемсолі» у зловживанні владою в інтересах посередників, що призвело до збитків на 37 млн грн. Відповідна постанова Солом'янського суду Києва від 13 січня 2016 розміщена в Єдиному реєстрі судових рішень, передають Патріоти України.

Згідно з документом, в 2014-2015 роках ДП «Артемсіль» реалізовувало сіль не кінцевим користувачам, а приватним посередницьким підприємствам: Торговий Дім Артемсіль, Торговий Дім Укрснабресурс, К-2 Інвестмент, Укрсільінвест, Торговий дім Плюс, Укрпродукт, Трітек Груп, Торговий Дім Біарріц, Костанзо, Ліма Сіль, Сіль України, Артемсіль Регіони-СК та ін.

Ці підприємства закуповували сіль у ДП «Артемсіль», а потім через тендерні процедури перепродавали державним та комунальним підприємствам за ціною завищеною в середньому в 1,96 рази. Збиток державних і комунальних підприємств у вигляді необґрунтовано завищеної вартості солі перевищив 37 млн гривень.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...