Поки в РФ мріють перекупити АН-140, "Антонов" укладає вигідний контракт з Туреччиною

Спільне рішення було прийнято на засіданні українсько-турецької комісії з торговельно-економічного співробітництва.

АН-178. Ілюстрація:zn.ua

Україна і Туреччина ухвалили рішення про спільне виробництво літаків на потужностях українського підприємства "Антонов". Про це розповіли прес-службі віце-прем'єра Геннадія Зубка, передають Патріоти України.

"Зокрема, це розробка і виробництво пасажирського літака TAN-158 на базі літака Ан-158; транспортного літака для турецької сторони на базі літака Ан-178; літака для турецької сторони на базі літака Ан-70", - пояснив чиновник.

Дане рішення було прийнято на засіданні українсько-турецької комісії з торговельно-економічного співробітництва.

Український літак Ан-178 створений на базі Ан-158 і здатний транспортувати 10 тонн вантажів на відстань до чотирьох тисяч кілометрів. Перша презентація літака відбулася в травні 2015 року.

Як повідомлялося раніше, Росія готова вести переговори з Україною про придбання ліцензії на випуск літака Ан-140.

Треба ще добавки: Один з найбільших НПЗ Роснєфті відновив роботу після зупинки через атаку дронів - ЗМІ

понеділок, 6 травень 2024, 19:39

Нафтопереробний завод Роснєфті в Туапсе Краснодарського краю РФ відновив переробку нафти після атаки українських дронів у січні цього року. Про це з посиланням на два галузеві джерела повідомляє Reuters. За словами співрозмовників агентства, наприкінці...

В ЄК назвали умову для переговорів щодо продовження транзиту газу РФ через Україну

понеділок, 6 травень 2024, 18:44

Україна та Росія можуть розпочати переговори про продовження транзиту російського газу лише після того, як Москва виведе свої війська. Про це у відповідь на запитання кореспондента "РБК-Україна" заявила єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон після перег...