"Політики тут нема, це - юриспруденція і комерція": Коболєв розповів про майбутню "газову" зустріч України і РФ у Брюсселі

Київ хоче домогтися від Москви перегляду пунктів контракту та скасування правила "бери або плати" на період закупівлі газу. Особливий пункт - чіткі умови поставок газу на територію України без урахування постачання окупованих територій.

Ілюстрація:http://ua-ekonomist.com/

9 грудня в Брюсселі відбудеться зустріч Україна - Росія - Єврокомісія. Київ хоче домогтися від Москви перегляду пунктів контракту та скасування правила "бери або плати" на період закупівлі газу, а також конкретизувати пункти доставки блакитного палива в Україну без урахування постачання так званих "Л/ДНР". Про це пише Українська служба 1492, передають Патріоти України.

Засідання по газу за участю представників Росії, України і ЄС відбудеться 9 грудня в Брюсселі, а на наступний день в Відні пройде зустріч країн, що не входять до складу ОПЕК. Свою присутність на переговорах підтвердили українська і російська сторони.

Глава правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявив, що Київ має намір підписати вигідну цінову пропозицію. Особливий пункт - чіткі умови поставок газу на територію України без урахування постачання окупованих територій. Дотепер Москва постачає "Л/ДНР" газом, проте рахунки за ці поставки шле "Нафтогазу".

Коболєв запевнив, що як тільки спірні питання будуть врегульовані, країни продовжать співпрацю. "Політики в цьому питанні немає, це - юриспруденція і комерція", - сказав Коболєв.

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...