Поступок не буде: Євросоюз продовжить санкції проти майже 200 осіб вже 9 березня, - дипломат з ЄС

Адресні санкції означають заморожування коштів осіб та організацій, внесених до "чорного списку", у банках країн Євросоюзу і заборону на візи для в'їзду в ЄС.

Ілюстрація:investigator.org.ua

Комітет постійних представників країн Європейського союзу (COREPER) схвалить 9 березня на своєму засіданні в Брюсселі рішення про продовження на півроку санкцій щодо 146 фізичних та 37 юридичних осіб з Росії та України. Про це повідомляє агентство Интерфакс з посиланням на європейське дипломатичне джерело, передають Патріоти України.

"Так, COREPER прийме 9 березня таке рішення, і, я думаю, що Рада ЄС його затвердить 10 березня", - підтвердив дипломат.

Ці адресні санкції означають заморожування коштів осіб та організацій, внесених до "чорного списку", у банках країн Євросоюзу і заборону на візи для в'їзду в ЄС.

За його словами, зі списку осіб, яких в ЄС вважають винними в діях, які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України, виключені троє померлих за час дії обмежувальних заходів особи.

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...