У ЄС продовжили санкції проти РФ на новий термін

Термін дії поточного пакету закінчувався в липні 2018 року.

Ілюстрація:Телеграф

Європейський Союз одноголосним рішенням продовжив секторальні санкції проти Росії ще на 6 місяців - до 31 січня 2019 року. Про це повідомляє прес-служба Ради ЄС, інформують Патріоти України.

Термін дії поточного пакету закінчувався в липні 2018 року. "5 липня 2018 року Рада продовжила економічні санкції, націлені на специфічні сектори російської економіки, до 31 січня 2019 року", - говориться в заяві Ради.

Відзначається, що зазначені заходи спрямовані на фінансовий, енергетичний і військовий сектори російської економіки. Вони також зачіпають товари подвійного призначення.

Дані санкції були введені 31 липня 2014 року у відповідь на дії РФ, спрямовані на дестабілізацію ситуації в Україні. У вересні 2014 року ці заходи були посилені.

Дані санкції на сьогодні включають такі заходи: обмеження доступу до первинного та вторинного ринків капіталу ЄС для п'яти великих російських державних компаній і їх "дочок" за межами ЄС, трьох великих російських енергетичних і трьох оборонних компаній; заборона на торгівлю зброєю; заборона на експорт товарів подвійного призначення; обмеження доступу Росії до певних технологій і послуг, які можуть бути використані для розвідки запасів і видобутку нафти.

Крім зазначених заходів, щодо Росії діють такі санкційні пакети: індивідуальні санкції проти російських компаній і громадян (на сьогодні в списку 155 осіб і 38 компаній, термін дії - до 15 вересня 2018 року), а також обмежувальні заходи відносно тимчасово окупованої території Криму і Севастополя (діє до 23 червня 2019 року).

Джерело: Апостроф

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...