Поталанило, але не всім: Кабмін знизив ціни на газ

Базова ціна природного газу, який використовується для опалення та гарячого водопостачання бюджетних організацій, подешевшає до такого рівня ціни, який встановлено для населення.

Ілюстрація:DT.ua

Кабінет міністрів України доповнив спеціальні зобов'язання НАК "Нафтогаз України". Про це пише delo.ua, інформують Патріоти України.

Уряд розширив кількість споживачів, які будуть купувати газ за фіксованою, а не ринковою ціною, постановою №937 від 14 грудня 2016 року. Компанія повинна продавати газ ТКЕ на потреби опалення та гарячого водопостачання (ГВП) бюджетних установ за ціною 4942 грн (без транспортування і ПДВ).

Слід нагадати, що така ціна була тільки у населення. Раніше ціна газу для цієї категорії змінювалася щомісяця. Наприклад, згідно з даними НАКу, в грудні 2016 року компанія поставляла газ ТКЕ для опалення «бюджетників» по 7,148 тис. грн (без транспортування і ПДВ).

Таким чином, ціна (з урахуванням вартості транспортування і ПДВ) у грудні повинна знизитися до 6810 грн за 1 тис. куб. м. Спеціальні зобов'язання "Нафтогазу України" діють в період до 31 березня 2017 року.

Вони поширюються на поставки газу населенню і ТКЕ для забезпечення населення гарячою водою та опаленням, а також - на поставки газу Одеського припортового заводу (ОПЗ) в обсязі 300 млн куб. м щомісяця.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...