Поверніться! Без вас у "ЛНР" немає майбутнього, - Плотницький та «мер» Луганська зазивають українських бізнесменів

Терористи в паніці, досі до Луганську не повернулися більше 60 000 городян, які виїхали у 2014 році. За даними « міської адміністрації», 90% з них, хто виїхав - українські бізнесмени.

Ігор Плотницький

Саме ця частина активного населення дозволяла Луганську розвиватися, відбудовуватися, платити зарплати і наповнювати місцевий бюджет, зазначають Патріоти України. Після того, як підприємці середньої ланки виїхали і вивезли свої підприємства на мирні території - до Києва, Дніпропетровська, Харкова, Одеси та ін, важелі збагачення у луганських бойовиків дуже обмежені.

Ті підприємці, хто ризикнув залишитися в Луганську задушені податками і їм ледь вистачає на оплату щомісячного патенту, оренди торгового місця і інших витрат, які так чи інакше виникають після несподіваних візитів податківців і поліцаїв «ЛНР».

У луганській мерії констатують, що багато з підприємців найближчим часом не повернуться, є такі, хто взагалі виїхав назавжди.

"На жаль, наші надії на те, що представники середнього бізнесу після припинення бойових дій у місті повернуться в Луганськ, не підтвердилися. А нам так потрібні підприємці, без них важко, з бюджетом проблеми", - розповів на прес-конференції 25 грудня, «мер» Луганська Маноліс Пілавов.

На переконання цього діяча окупаційної влади, саме підприємці середньої ланки довгі роки інвестували економіку, створювали нові робочі місця, наповнювали бюджет.

"І зараз би вони могли допомогти молодій луганської республіці. Але ніхто повертатися не хоче", - жаліється Пілавов.

Функціонер окупантів додав, що теми повернення українських бізнесменів у місто торкнувся і ватажок «ЛНР» Ігор Плотницький, який обіцяє підприємцям безпеку та всілякі блага, аби вони повернулися.

За даними самопроголошеного луганського мера Маноліса Пілавова, наразі в місті живе близько 440 000 чоловік. До війни в Луганську проживало трохи більше 500 000 людей.

Відзначимо, що щомісячний патент підприємця в «ЛНР» коштує близько 600 рублів (300 гривень). Плюс торговці оплачують оренду своїх місць. Це, за різними даними, від 1,5 тисячі рублів і вище. На всі організаційні питання у луганських підприємців щомісяця йде в середньому більше 3 тисяч рублів.

При цьому середня пенсія і зарплата в ЛНР 2200 - 3000 рублів, у перерахунку на гривні приблизно 700 - 900.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...