Претензії до Банкової: Всесвітній банк висунув вимогу щодо виправлення законопроекту про Антикорупційний суд

У Світовому банку попередили, що Україна повинна привести законопроект у відповідність до рекомендацій Венеціанської комісії, якщо зацікавлена ​​отримати гарантії СБ на суму $800 мільйонів.

Ілюстрація:Кореспондент

Всесвітній банк вважає, що поданий президентом Петром Порошенком законопроект про Антикорупційний суд не відповідає міжнародним зобов'язанням України. Директор Світового банку, відповідальна за український напрямок, Сату Кахонен направила до Верховної Ради і адміністрації президента лист, в якому попередила про неприпустимість прийняття закону про Антикорупційний суд в редакції, запропонованій президентом. Копію листа оприлюднило видання Європейська правда, зазначають Патріоти України.

У Світовому банку попередили, що Україна повинна привести законопроект у відповідність до рекомендацій Венеціанської комісії, якщо зацікавлена отримати гарантії СБ на суму $800 мільйонів.

"Законопроект потребує перегляду норм, які перераховані нижче, щоб він відповідав рекомендаціям ВК і задовольняв вимоги Світового банку про надання гарантій на суму близько $800 мільйонів на підтримку ключових реформ в Україні", - йдеться в листі.

Більшість вимог СБ збігаються з тими, які перераховані в листі МВФ на адресу української влади.

При цьому Світовий банк, на відміну від МВФ, не вимагає перевнесення законопроекту і вважає, що він може бути доопрацьований у Верховній Раді.

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...

Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...