​Проголосували вдумчиво: НБУ прийняв рішення ліквідувати банк Думчева

Перши гроші майбутній кандидат у мери Києва і дуже успішний до 2016 року банкір почав заробляти ще у школі дрібною фарцовкою. Далі займався усім, що приносило прибуток: спекулював тканиною, возив з Москви сигарети. Потім відкрив кілька обмінних пунктів.​

Національний банк України за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняла рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ «Класік Банк» (Дніпро). Про це повідомила в п'ятницю, 12 серпня, прес-служба НБУ, зазначають Патріоти України.

«Класік Банк» віднесено до категорії неплатоспроможних 14 червня. Підставою для такого рішення стало неприведення банком своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства протягом 180 днів з моменту віднесення до категорії проблемних. Це сталося у грудні 2015 року через непрозору структуру власності.

«Банк 1 квітня повідомив регулятора, що зазначені у відомостях про структуру власності особи є номінальними власниками на користь Сергія Думчева, колишнього голови правління банку «Преміу ». Цей бенефеціар не надав пакет документів для узгодження придбаного істотної участі», - повідомили тоді в Нацбанку.

Також «Класік Банк» і його власник не змогли реалізувати альтернативне рішення цього питання, наприклад, відчуження банку на користь третьої особи.

Згідно з даними НБУ, в «Класік Банк», який був заснований в 1995 році, розміщені вклади 65 фізичних осіб. В результаті його ліквідації навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб не перевищить 258 тисяч гривень.

Як відомо, 10 лютого 2016 НБУ відкликав ліцензію у іншого банку Думчева - "Преміум". Його ліквідація була розпочата без стадії тимчасової адміністрації. Причиною такого рішення стали порушення банківського законодавства в сфері фінансового моніторингу, виявлені під час позапланової перевірки.

Нагадаємо, щонапарламентських виборах 2014 року Сергій Думчев займав 20-е місце в списку партії «Сильна Україна» Сергія Тігіпка. У 2015 році розгорнув дуже агресивну політичну кампанію і балотувався в мери Києва, але набрав мало голосів і до другого туру не потрапив.

Пан Дурчев має 19-річні зв’язки з Віталієм Яремою - кум, друг, бізнес-партнер. За даними громадського руху «Чесно» банки Дурчева, за часів попереднього режиму, працювали як «конверти» Януковича.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...