Проїдають податки осмислено: У Нафтогазі пояснили, навіщо їм Mercedes за п'ять мільйонів

Рішення про закупівлю бронеавтомобіля прийняло правління компанії і воно пов'язано з процесом в Стокгольмському арбітражі.

Ілюстрація:www.dialog.ua

НАК "Нафтогаз України" пояснює необхідність закупівлі бронеавтомобіля для глави компанії Андрія Коболєва ризиками, пов'язаними з процесом в Стокгольмському арбітражі. Про це йдеться в повідомленні НАК, передають Патріоти України за матеріалами Інтерфакс.

"Тільки в справах з "Газпромом" сума претензій проти нас - 38,7 млрд дол разом з відсотками, сума претензій з нашого боку - більш 26,6 млрд дол. Восени призначені слухання по обох провадженнях.

Глава" Нафтогазу "є не тільки свідком у справі, а й керівником компанії-позивача, особою, яка діє від імені компанії і приймає всі пов'язані з цим позовом рішення", - йдеться в повідомленні НАК.

За даними прес-служби, рішення про закупівлю бронеавтомобіля прийняло правління компанії.

"Підставою для прийняття рішення є стандартна бізнес-логіка, схожа за своєю суттю на покупку страхового поліса: краще витратити невеликий відсоток зараз і мінімізувати ризик втрати активу (всього, або значної частини) в майбутньому. Активом є потенційна вигода від виграшу в Стогольмскому арбітражі" , - зазначено в повідомленні.

У той же час, за даними прес-служби, закупівля бронеавтомобіля може бути скасована, оскільки компанії запропонували взяти аналогічний автомобіль в безкоштовне користування.

"Якщо ця інформація знайде своє підтвердження в найближчим часом, то результати тендеру будуть скасовані, а ми скористаємося вказаною пропозицією", - резюмують в НАК.

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...

Ситуація критична? Половина енергетичної системи України пошкоджена, - Кулеба

четвер, 2 травень 2024, 9:50

Половина енергетичної системи України пошкоджена, про це заявив очільник МЗС Кулеба в інтерв'ю американському виданню Foreign Policy, передають Патріоти України.