Пролетіли по повній: "Газпром" скасував найбільший тендер на газотранспортний проект

Антимонопольна служба жорстко розкритикувала умови проведення відбору виконавців комплексу робіт для будівництва газопроводу.

"Газпром" скасував тендер на половину проекту "Сила Сибіру". Ілюстрація:www.interfax.ru

Російський "Газпром" скасував тендер на 822 км газопроводу "Сила Сибіру" за 156 млрд рублів. Про це повідомляє Интерфакс, посилаючись на джерела в компанії, зазначають Патріоти України.

Рекордний тендер за обсягом для історії своїх закупівель "Газпром" оголосив 30 листопада. Максимальна ціна на будівництво "під ключ" 822 км "Сили Сибіру" (207,7-1029,8 км) визначена в 156 млрд рублів.

"З метою оптимізації витрат, забезпечення належної якості виконання робіт та формування єдиного центру відповідальності було прийнято рішення про вибір єдиного підрядника на весь комплекс робіт, які необхідно виконати для забезпечення транспортування газу", - пояснили в "Газпромі" рішення провести тендер такого масштабу.

Глава Федеральної антимонопольної служби (ФАС) Ігор Артем'єв 7 грудня надіслав лист голові правління "Газпрому" Олексію Міллеру, де висунув претензії до умов тендеру на будівництво 822 км газопроводу "Сила Сибіру".

ФАС не знайшла у складі конкурсної документації проектної документації, порахувала, що компанія некоректно сформувала лот і встановила надлишкові вимоги до претендентів, використовує безвимірні вимоги до учасників закупівлі, а перелік 23 "прийнятних" банків для гарантій виконання зобов'язань підрядників обмежує число учасників тендеру.

Відомо, що підряд на іншу половину траси дістався без конкурсу компанії "Стройгазмонтаж", яка належить Аркадію Ротенбергу.

Доходи суттєво зросли: Які зарплати отримували українські нардепи у 2023-му

середа, 8 травень 2024, 22:16

За другий рік повномасштабної війни Російської Федерації проти України зарплати більшості народних депутатів значно збільшилися. Середня зарплата нардепів у 2023 році зросла майже на 36% і становила приблизно 638 тисяч гривень. За інформацією YouContro...

Попит падає: Європейці відмовляються від споживання м'яса - дані дослідження

середа, 8 травень 2024, 18:54

Споживання м'яса поступово, але вірно падає у Європі. У 2023 році в країнах ЄС на душу населення припало в середньому 64,2 кг м'яса. Але між окремими державами-членами ЄС є великі відмінності. Про це пише ISN з посиланням на дані Agrarmarkt Information...