"Прощай, немытая...": До критичної точки 7 років. Росії пророкують катастрофу з нафтою

Найбільш гостро стоїть проблема в Західному Сибіру, ​​де видобувається кожен другий барель нафти в Росії.

Родовища нафти у РФ швидко виснажуються. Ілюстрація: соцмережі.

Старі родовища нафти в Росії стрімко виснажуються, а нові поклади з дешевою сировиною поки не виявлені. Про це йдеться в проекті Міністерства природних ресурсів і екології Росії, повідомляють Патріоти України із посиланням на Finanz.

«Поточний рівень нафтовидобутку в Росії недостатньо забезпечений запасами родовищ, що розробляються. До критичної точки залишається сім років. Починаючи з 2025 року чинні родовища перестануть справлятися з існуючим навантаженням, а до 2035 року обсяги виробництва нафти в Росії можуть впасти вдвічі. Тоді нафти для експорту не залишиться, а річка нафтодоларів, яка за даними ЦБ дає 30% валютних доходів економіки, пересохне», - йдеться в повідомленні.

За словами міністра енергетики РФ Олександра Новака, найбільш гостро стоїть ця проблема в Західному Сибіру, де видобувається кожен другий барель нафти в Росії.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...