"Прощай, немытая Россия": До "Шовкового шляху" в обхід РФ продовжують приєднуватися нові країни

До проекту разом з Україною, Грузією, Азербайджаном, Казахстаном і Китаєм тепер приєдналася Литва.

До "нового Шовкового шляху" приєдналася ще й Литва. Ілюстрація:news.pn

Кабінет міністрів України підписав з Литвою меморандум про об'єднання проекту "Шовковий шлях" через Україну в Китай з проектом "Вікінг". Про це повідомила прес-служба українського уряду, інформують Патріоти України.

"Це означає, що в рамках нашої співпраці з Європейським союзом і реалізації Угоди про зону вільної торгівлі до цього "Шовкового шляху" буде підключена не тільки України, не тільки Грузія, Азербайджан, Казахстан і Китай, а й країни - члени Європейського союзу", - заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Проект "Вікінг" був запущений в 2003 році за ініціативою Литви, Білорусії та України, пізніше до нього приєдналися Болгарія, Латвія і Естонія. Він сполучає український чорноморський порт Іллічівськ через Мінськ зі станцією "Драугісте" в литовській Клайпеді на Балтиці.

Які мінімальні пенсії в Україні: Від чого залежить розмір виплат, скільки отримують українці

понеділок, 13 травень 2024, 18:56

Розмір мінімальних пенсій українців залежно від віку та страхового стажу. Деякі українські пенсіонери отримують мінімальні пенсійні виплати. Мінімальна пенсія в Україні привʼязана до прожиткового мінімуму. Від 1 січня 2024 року прожитковий мінімум в ...

В Україні через нестачу потужностей протягом доби планують відключати від електрики промисловість

понеділок, 13 травень 2024, 13:59

Через значні пошкодження енергоінфраструктури і нестачу електроенергії на добу планують обмежувати промислових споживачів. Про це йдеться у повідомленні Міністерства енергетики. Українська енергетика продовжує перебувати у скрутному становищі. Минулої ...