"Просто деньги кончились": У Росії різкий обвал будівельної галузі

Коли відток вкладів з банківського сектору супроводжується скороченням будівельної галузі - це дуже тривожний показник стану економіки держави.

Темпи житлового будівництва у РФ знизилися. Ілюстрація:ukr.media

Темпи падіння житлового будівництва в Росії різко прискорилися. Про це пише rusjev.net, передають Патріоти України.

У січні будівельники здали замовникам 4,3 млн квадратних метрів житла, або 70,5 тисячі нових квартир. У порівнянні з минулим роком обсяги введення впали на 22%, повідомив в середу Росстат.

У 2016 році падіння склало 6,7%. Причому, якщо в середині року спостерігалася стагнація (+ 1,8% в третьому кварталі, - 0,9% у другому), то в четвертому кварталі спад прискорився до 6,7%.

У 2017-му році ринок житлового будівництва може продовжити падіння, каже екс-заступник голови ЦБ РФ старший науковий співробітник Інституту Брукінгса Сергій Алексашенко.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...