Росстат бреше: Росіяни тікають від Путіна в таких масштабах, як від більшовиків у 1918-му

За кількістю тих, хто виїхав з країни за 2017 рік (377 тисяч осіб - навіть за офіційними даними) Росія знаходиться на третьому місці в світі.

Найбільше росіянам хочеться втекти... до США. Фото: соцмережі.

У російських медіа та соцмережах триває активне обговорення кратно занижених Росстатом даних щодо громадян, які емігрували з країни за останні роки. Реальні масштаби виходу з країни такі, що звучать порівняння того, що відбувається з найдраматичнішими періодами російської історії, в тому числі Громадянською війною 1918 р., зазначають Патріоти України.

Нагадаємо, за даними російського медіа-ресурсу «Проект», всього за третій термін президентства Володимира Путіна з країни виїхали 1,7 млн осіб. Однак Міністерство внутрішньої безпеки США в 2017 році нарахувало у себе в шість разів більше прибулих росіян, ніж зафіксував Росстат. Найсильніше від цифр Росстата відрізняються дані по Чехії і Угорщині - в 12 і 14 разів.
Сатирик Євген Шестаков з цього приводу нагадав в Фейсбуці, що «біла еміграція» після захоплення в 1917 році влада більшовиками склала «всього» 1,4 мільйона чоловік. «Вони поїхали від тебе», - пише Шестаков, звертаючись до президента Путіна.
Як зазначив в інтерв'ю Російській службі «Голосу Америки» відомий блогер, в минулому генеральний секретар Союзу журналістів Росії Ігор Яковенко, цифри Росстату підтверджують, зокрема, той факт, що державна брехня на різних рівнях досягла в країні небачених масштабів. На його думку, відомства занижують або підвищують залежно від "необхідності і доцільності" показники вже не на кілька відсотків, а в рази.
«У цьому плані досить показове недавнє висловлювання віце-прем'єра (Тетяни) Голікової, яка сказала, що знає, як виконати один з травневих указів Путіна - про зниження бідності в два рази, - нагадав він. - На її абсолютно щире переконання, зробити це дуже просто - шляхом зміни методів підрахунку. Тобто, для цього не треба щось реально змінювати в житті людей, а досить підрахувати так, щоб той, хто вчора був бідним, сьогодні став багатим, як і раніше отримуючи свої копійки у вигляді пенсії і зарплати».
І ця абсолютно фантастична тотальна брехня держорганів йде звідусіль, починаючи з першої особи країни, вважає Ігор Яковенко. «Неймовірно, але в плані масової еміграції Росія обігнала такі країни, як Китай з його більш, ніж мільярдним населенням і Україну, що знаходиться де-факто в стані війни з Російською Федерацією, - продовжив він. - Це - показник. Люди біжать вже не стільки кудись, скільки звідки. Взагалі, подібні переселення народів завжди пов'язані з режимами тиранів. Люди бігли від більшовиків, від Гітлера. Тепер люди біжать від Путіна. Це треба просто чітко сказати».
За кількістю тих, хто виїхав з країни за 2017 рік (377 тисяч осіб - навіть за офіційними даними) Росія знаходиться на третьому місці в світі. На першому місці - Індія, на другому - Мексика. Росія обганяє навіть Китай та Бангладеш. Для порівняння: загальна кількість емігрантів зі США (країни, населення якої перевищує 325 млн.) склала в три рази менше - 3 млн осіб, ніж з Росії (з населенням в 144 мільйони), звідки поїхали 10,6 млн, або 7% від всього населення країни).

У свою чергу, політолог Федір Крашенінников вважає, що процес еміграції на руку російській владі. «Я особисто думаю, що вони дуже раді тому, що люди їдуть, - сказав він. - Тому що, чим більше активних і незадоволених людей покине країну, тим спокійніше буде існувати цьому режиму».

А те, що Росстат занижує цифри, потрібно виключно для внутрішньої пропаганди, впевнений політолог: «Щоб ці цифри не виглядали такими вже страшними. Тим самим нам як би говорять: подумаєш, поїхали і поїхали, нічого страшного, невелика втрата. Реальний масштаб виїзду людей, тим більше з категорії молодих, освічених, успішних і так далі просто не вигідний для пропаганди, тому замовчується».
В принципі, держава цілком схильна до того, щоб незадоволені владою не протестували в Росії, не намагалися б тут змінити ситуацію, а просто тихо їхали, резюмував Федір Крашенінников.
Згідно глобального опитування Gallup, США залишаються найбільш привабливою країною для потенційних мігрантів: 21% всіх бажаючих змінити місце проживання спрямовані саме туди. Друге місце у Канади - 6%.
За даними Росстату, найпоширеніші мотиви еміграції - особисті та сімейні. Незалежні соціологи малюють зовсім іншу картину. Згідно з дослідженнями Левада-центру, в якості головної причини переїзду росіяни вказують кращі умови життя і облаштованість побуту за кордоном, а також нестабільну економічну ситуацію в Росії.
Ігор Яковенко в зв'язку з цим зазначив, що особливо багато біжить людей з хорошою освітою і вчених. А «бурхливий потік витоку мізків», на його погляд, почався після 2014 року, «коли Путін вкрав Крим».
«Тому що люди наукової праці відчули: в Росії немає майбутнього, вважає він. - Міжнародна ізоляція для вченого означає творчу, наукову смерть. І вони стали тікати. У 2016 році, наприклад, виїхало за кордон в два з гаком рази більше вчених, ніж в 2013 році. Виїжджають, перш за все, саме ті, хто здатний стати локомотивом прогресу».

Цей процес, безумовно, призводить не просто до демографічної деградації, а деградації інтелектуальної, культурної, освітньої» і в кінцевому підсумку, країна в такій ситуації втрачає всякі орієнтири та перспективи, резюмував журналіст.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...