Проти "Північного потоку-2" виступили тринадцять країн Євросоюзу

Як очікується, країни ЄС восени повинні проголосувати за мандат, який уповноважує представників Європейської комісії правом виступати на переговорах із Росією від імені Євросоюзу в цілому.

Ілюстрація:https://www.5.ua

Тринадцять країн Євросоюзу підтримали пропозицію наділити офіційних осіб ЄС правом вести переговори з Росією з приводу заперечень щодо газопроводу "Північний потік-2", який будується з Росії до Німеччини в обхід України. Про це пише Радіо Свобода, передають Патріоти України.

Під час неформальної дискусії серед міністрів енергетики Євросоюзу вони виступили проти будівництва трубопроводу.

Як очікується, країни ЄС восени повинні проголосувати за мандат, який уповноважує представників Європейської комісії правом виступати на переговорах із Росією від імені Євросоюзу в цілому.

Німеччина, основний вигодонабувач від трубопроводу, розглядає його як чисто комерційний проект. Канцлер Ангела Меркель минулого тижня заявила, що не бачить жодної ролі для Єврокомісії в переговорах про "Північний потік-2".

Загалом план відображає розбіжності всередині ЄС щодо того, як вести бізнес з Росією, поставки з якої покривають третину газових потреб ЄС, незважаючи на санкції проти Москви в зв'язку з її військовим вторгненням в Україну.

У приватному порядку чиновники ЄС висловили сподівання, що прямі переговори з Росією призведуть до відстрочки проекту до 2019 року, що позбавить "Газпром" важелів на переговорах по транзитних тарифах для України, через яку проходять всі основні шляхи поставок газу в Європу. Німеччина, Австрія і Франція, де є фірми, які співпрацюють з "Газпромом", відмовилися взяти слово під час дебатів.

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...