Приємна новина від Кабміну: За невикористану відпустку збільшать грошову компенсацію

Також врегульовуються порядок та умови надання додаткової відпустки працівникам, які мають дітей

Фото: www.volynnews.com

Кабмін схвалив проект закону, який змінює правила грошової компенсації за невикористану відпустку та надання відпустки у зв'язку з навчанням або для догляду за дітьми. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Мінсоцполітики.

Як зазначається, законопроектом передбачається внесення змін стосовно виплати грошової компенсації за решту днів щорічної відпустки, що перевищують 24 календарні дні, які своєчасно не були використані працівниками. Також врегульовуються порядок та умови надання додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину – інваліда з дитинства підгрупи А I групи, - з метою її своєчасного та цільового використання.

Крім того, у проекті акта пропонується надавати працівникам, які одночасно навчаються у декількох вищих навчальних закладах, навчальну відпустку за їхнім вибором в одному з них. "Якщо працівники здобувають другу (наступну) вищу освіту, то право на оплачувану навчальну відпустку вони матимуть лише в разі їх направлення на навчання роботодавцем. Водночас передбачається у такому випадку право працівників на відпустку без збереження заробітної плати", - йдеться у повідомленні.

Також пропонується: збільшити тривалість відпустки без збереження заробітної плати, яка надається за угодою сторін трудового договору, та внести доповнення до Кодексу України про адміністративні правопорушення - з метою посилення відповідальності роботодавців за порушення порядку надання (компенсації) відпусток.

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...