Пристрасті навколо "Укрзалізниці": Міністр Омелян назвав суму, яка щороку розкрадається у відомстві Бальчуна

Очільник м​іністерства інфраструктури розповів про корупційні прояви з боку тих, хто має доступ до управлінських рішень на "УЗ".

Володимир Омелян. Фото:BIZ.liga.net(Biz.liga.net) - ЛІГА.net

З "Укрзалізниці" щороку виводиться близько півмільярда доларів. Про це в інтерв’ю Главкому розповів міністр інфраструктури Володимир Омелян, передають Патріоти України.

"Але це не лише прямі втрати УЗ. Це випадки зловживання з рухомим складом: коли офіційно вагонів немає, але на чорному ринку можна їх отримати, доплативши. Зловживання щодо транзиту: коли якісь компанії отримують преференції, а інші – ні", – зазначив він.

За словами міністра, це начебто і не можна назвати прямими втратами УЗ, "але це точно корупційні прояви з боку тих, хто має доступ до управлінських рішень".

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...